Menedzsment

Andrej Kobolyev

A "Naftogaz Ukrajini" Igazgatóság elnöke

Andrej Kobolev immár több mint 8 év tapasztalattal rendelkezik az olaj- és gázipari szektoron belül. A „Naftogaz Ukrajini” Igazgatótanács elnöki kinevezését megelőzően az „AYA Capital” befektetési bankcsoport partnereként dolgozott.. Legfőbb tevékenységi területei az hielek és a részvényesi tőke bevonása, a hiteltartozások szerkezeti átalakítása, valamint a nagyvállalatok és holdingtársaságok vállalati struktúrájának átszervezése.

2002 és 2010 között Kobolev a „Naftogaz Ukrajini”  állami részvénytársaságnál dolgozott. Pályafutását a cégnél  a Gazdasági és árpolitikai osztályvezető szakértőjeként kezdte. 2006 és 2007 között a cég Pénzügyi és árpolitikai osztályának vezetői tisztségét töltötte be, 2008-tól 2010-ig pedig az Igazgatóság elnökének tanácsadója volt. Az utóbbi két munkakör keretében lehetősége volt részt venni számos, Gazprommal folytatott tárgyaláson. A 2004 és 2010 közötti időszakban koordinálta a nemzetközi bankoktól származó mintegy 2 milliárd dollárnyi értékű hitelállomány bevonási folyamatát, illetve 2009-ben a „Naftogaz Ukrajini” vállalati adósságának átszervezését.

Karrierjét a világ egyik legnevesebb auditáló cégénél kezdte: 1999-től 2002-ig vezetési tanácsadóként dolgozott a „PriceWaterhouseCoopers” (PwC) óriásvállalatnál, ahol szakterülete a stratégiai menedzsment és a vállalati átszervezés volt.

2000-ben a Tarasz Sevcsenko nevét viselő Kijevi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézeténél szerzett Summa cum Laude  diplomát a Nemzetközi gazdasági kapcsolatok mesterszakon.


Szergej Pereloma

A "Naftogaz Ukrajini" Igazgatóságának első alelnőke

A Társaságon belül  a tranzit- és földgázellátás együttműködési és vámolási feladataiért, a gáz értékesítéséért és a gázmérleg készítésért felel.

Több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik az olaj- és gázipar területén, pénzügyi és banki szakértő, a biztosítási szektorban a kereskedelmi kötelezettségvállalások területére szakosodott, foglalkozott többek között Ukrajna külső adósságállományának kezelésével.

A Tarasz Sevcsenko nevét viselő Kijevi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézeténél szerzett diplomát a Nemzetközi gazdasági kapcsolatok mesterszakon.

Kíváló Ipari Dolgozó tiszteletbeli cím tulajdonosa.


Szergej Konovets

A „Naftogaz Ukrajini” Igazgatóság alelnöke

Szergej Konovec a pénzügyi ls költségvetési irányzat vezetésével foglalkozik. Legfőbb tevékenységei között a költségvetési tervezést, pénzügyi döntéstámogatást, valamint befektetési elemzések készítését kell feltüntetni.

 A jelenleg pozíciójába emelésébe Konovecet  az ún. "Szakmai Irányítás  Kezdeményezése”  képviselői - a külföldi egyetemeken végzett diplomások és a képzési program szervezeteinek vezetői - nyújtottak segítséget. Szergej több mint 18 éves sikeres - nemzetközi cégeknél szerzett - szakmai tapasztalattal rendelkezik a stratégiai tervezés, üzleti fejlesztés, pénzügy és könyvvizsgálat területén belül.

A „Naftogaz Ukrajini” vállalatnál történt kinevezése előtt napjaink egyik vezető stratégiai tanácsadó cégénél, a Boston Consulting Groupnál dolgozott tanácsadási területen, ahol a földgázipari üzletág stratégiai és működési modelljének fejlesztésével foglalkozott a világ egyik legnagyobb olajtársasága megbízásából.

Ezt megelőzően négy évig volt a Bunge csoport (Svájc) – a világ egyik legnagyobb gabona és egyéb mezőgazdasági termékek termelésére és kereskedelmére szakosodott cége - vezetője a stratégiai tervezés és üzleti fejlesztés területén belül.

Pályafutását könyvvizsgálóként egyes vezető auditáló és tanácsadó vállalatoknál kezdte: a Deloitte cégnél 6 év alatt ívelt karrierje az Audit managertől egészen a Partner pozícióig, előtte pedig három évig dolgozott senior könyvvizsgálóként az Ernst and Young vállalatnál. 2005 és 2006 között az Ukrán Pénzügyminisztériumanácsadó testületi tagja volt a számvitel és könyvvizsgálat szférájában.

Szergej Konovec 2007-ben szerezte meg MBA diplomáját a svájci IMD Business School (Lausanne) hallgatójaként, az alapképzést pedig 1995-ben a Kijevi Nemzeti Kereskedelmi-Gazdasági Egyetemen kapta.


Jurij Kolbuskin

A Naftogaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaság Igazgatótanácsának tagjaúű

Adótervezési és Gazdaságpolitikai elemző Főosztály Igazgatója

Kolbuskin Jurij a vállalat alapítása óta dolgozik a Naftogaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaságnál. Különböző években az Igazgatótanács elnökhelyettese, Igazgatósági elnök, főosztályvezető volt és felelt az adó- és árpolitikáért, kincstári elszámolásokért, pénzügyi forrás-allokációért és gazdasági irányításért. Az energiaiparban történő elhelyezkedése előtt 15 évig Ukrajna Pénzügyi Minisztériumában dolgozott.

Kolbuskin Jurij elismert gazdasági és pénzügyi szakember. Kitüntették Ukrajna Minisztertanácsának díszoklevelével és Ukrajna Tiszteletbeli közgazdásza címet viseli.

A Kijevi Népgazdasági Intézetben végzett felsőfokú tanulmányokat, gazdasági tudományok doktora, az Ukrán Olaj- és Gázipari Akadémia rendes tagja (akadémikus).


Jaroszláv Tekljuk

A Naftogaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaság Jogi és Államigazgatási Kapcsolatok Igazgatója

Jaroszláv felel a Társaság általános jogi ellátásért és érdekei képviseletért  a bíróságokon és egyéb intézményeknél. 15 éves jogi gyakorlattal rendelkezik. A Naftogaz Ukrajini Nemzeti részvénytársaság előtt 8 évig Ukrajna egyik vezető jogi társaságánál, a Vaszil Kiszil és Társainál dolgozott. Munkájának fő feladatai az IT-, a telekommunikációs joghoz, valamint a csődjoghoz kapcsolódtak. 2010-ben a Vaszil Kiszil és Társai ügyvédi iroda társgyűlése Jaroszlávot társnak választotta.

Jaroszláv a banki és pénzügyi bírósági eljárások, valamint a csődeljárások szakértője. 2 évig a Novij Kanal Zrt-nél dolgozott jogászként, előtte pedig 5 évig jogtanácsosként vezette az Inter-Telekom Zrt. jogi osztályát. Jelentős szaktapasztalattal rendelkezik ügyfél érdekérvényesítés területén a vállalati konfliktuskezelésben. Többször  Ukrajna vezető jogászai között volt feltüntetve.

Jaroszláv a Kijevi Sevcsenko Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerezte felsőfokú nemzetközi jogi végzettségét.


Mazjar Igor

A Naftogaz Ukrainy Ukrán Nemzeti részvénytársaság budapesti képviseletének vezetője

1994-től Magyarországra költözött, mint nagy ukrán cégek kelet-európai képviselője, ahol az utóbbi években projektmenedzseri állást töltött be egy magyar energetikai társaságnál, amely saját vállalkozás fejlesztést tervezett Ukrajnában.

90-s évek elejétől  több   Lvivi  üzleti vállalkozásnak  volt a vezetője.

Pályafutását a 64 számú Lvivi szakmunkásképzési intézménynél kezdte termelési mesterként, amely a Lvivi lakásépítési gyárnál működött.

1983-ban Summa cum laude elvégezte a Lvivi Műszaki Főiskola építészmérnöki karát. Később levelező tagozaton megkapta a Lvivi állami egyetem gazdasági karának diplomáját is.