Menedzsment

Andrej Kobolyev

A "Naftogaz Ukrajini" Igazgatóság elnöke

Andrej Kobolev immár több mint 8 év tapasztalattal rendelkezik az olaj- és gázipari szektoron belül. A „Naftogaz Ukrajini” Igazgatótanács elnöki kinevezését megelőzően az „AYA Capital” befektetési bankcsoport partnereként dolgozott.. Legfőbb tevékenységi területei az hielek és a részvényesi tőke bevonása, a hiteltartozások szerkezeti átalakítása, valamint a nagyvállalatok és holdingtársaságok vállalati struktúrájának átszervezése.

2002 és 2010 között Kobolev a „Naftogaz Ukrajini”  állami részvénytársaságnál dolgozott. Pályafutását a cégnél  a Gazdasági és árpolitikai osztályvezető szakértőjeként kezdte. 2006 és 2007 között a cég Pénzügyi és árpolitikai osztályának vezetői tisztségét töltötte be, 2008-tól 2010-ig pedig az Igazgatóság elnökének tanácsadója volt. Az utóbbi két munkakör keretében lehetősége volt részt venni számos, Gazprommal folytatott tárgyaláson. A 2004 és 2010 közötti időszakban koordinálta a nemzetközi bankoktól származó mintegy 2 milliárd dollárnyi értékű hitelállomány bevonási folyamatát, illetve 2009-ben a „Naftogaz Ukrajini” vállalati adósságának átszervezését.

Karrierjét a világ egyik legnevesebb auditáló cégénél kezdte: 1999-től 2002-ig vezetési tanácsadóként dolgozott a „PriceWaterhouseCoopers” (PwC) óriásvállalatnál, ahol szakterülete a stratégiai menedzsment és a vállalati átszervezés volt.

2000-ben a Tarasz Sevcsenko nevét viselő Kijevi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézeténél szerzett Summa cum Laude  diplomát a Nemzetközi gazdasági kapcsolatok mesterszakon.


Szergej Pereloma

A "Naftogaz Ukrajini" Igazgatóságának első alelnőke

A Társaságon belül  a tranzit- és földgázellátás együttműködési és vámolási feladataiért, a gáz értékesítéséért és a gázmérleg készítésért felel.

Több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik az olaj- és gázipar területén, pénzügyi és banki szakértő, a biztosítási szektorban a kereskedelmi kötelezettségvállalások területére szakosodott, foglalkozott többek között Ukrajna külső adósságállományának kezelésével.

A Tarasz Sevcsenko nevét viselő Kijevi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézeténél szerzett diplomát a Nemzetközi gazdasági kapcsolatok mesterszakon.

Kíváló Ipari Dolgozó tiszteletbeli cím tulajdonosa.


Jaroszláv Tekljuk

A Naftogaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaság Jogi és Államigazgatási Kapcsolatok Igazgatója

Jaroszláv felel a Társaság általános jogi ellátásért és érdekei képviseletért  a bíróságokon és egyéb intézményeknél. 15 éves jogi gyakorlattal rendelkezik. A Naftogaz Ukrajini Nemzeti részvénytársaság előtt 8 évig Ukrajna egyik vezető jogi társaságánál, a Vaszil Kiszil és Társainál dolgozott. Munkájának fő feladatai az IT-, a telekommunikációs joghoz, valamint a csődjoghoz kapcsolódtak. 2010-ben a Vaszil Kiszil és Társai ügyvédi iroda társgyűlése Jaroszlávot társnak választotta.

Jaroszláv a banki és pénzügyi bírósági eljárások, valamint a csődeljárások szakértője. 2 évig a Novij Kanal Zrt-nél dolgozott jogászként, előtte pedig 5 évig jogtanácsosként vezette az Inter-Telekom Zrt. jogi osztályát. Jelentős szaktapasztalattal rendelkezik ügyfél érdekérvényesítés területén a vállalati konfliktuskezelésben. Többször  Ukrajna vezető jogászai között volt feltüntetve.

Jaroszláv a Kijevi Sevcsenko Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerezte felsőfokú nemzetközi jogi végzettségét.


Mazjar Igor

A Naftogaz Ukrainy Ukrán Nemzeti részvénytársaság budapesti képviseletének vezetője

1994-től Magyarországra költözött, mint nagy ukrán cégek kelet-európai képviselője, ahol az utóbbi években projektmenedzseri állást töltött be egy magyar energetikai társaságnál, amely saját vállalkozás fejlesztést tervezett Ukrajnában.

90-s évek elejétől  több   Lvivi  üzleti vállalkozásnak  volt a vezetője.

Pályafutását a 64 számú Lvivi szakmunkásképzési intézménynél kezdte termelési mesterként, amely a Lvivi lakásépítési gyárnál működött.

1983-ban Summa cum laude elvégezte a Lvivi Műszaki Főiskola építészmérnöki karát. Később levelező tagozaton megkapta a Lvivi állami egyetem gazdasági karának diplomáját is.